Veşti proaste pentru gameri: Jocurile video se scumpesc. Cât de mult urcă preţurile

  • Rivalitatea dintre Sony şi Microsoft continuă
  • Preţul unui joc video ar ajunge să coste 70 de dolari
  • Preţul de lansare al unui joc video era de 60 de dolari
157 afișări
Imaginea articolului Veşti proaste pentru gameri: Jocurile video se scumpesc. Cât de mult urcă preţurile
Jocurile video sunt pe cale să se scumpească pe măsură ce războiul consolelor revine, conform CNBC. Microsoft şi Sony urmează să livreze luna viitoare consolele de ultimă generaţie Xbox şi PlayStation. Prognozele spun că preţul jocurilor standard la noile console ar urma sa crească de la 60 de dolari, cât era preţul de lansare, la 70 de dolari. 
 
Gamerii străini cred că preţul unui astfel de joc e scump pentru criza în care ne aflăm. Şi Alex e gamer şi a dat până acum de jocuri circa 7.000 de dolari. Iată ce mi-a spus. 
 
„Dacă eşti fan ceva, de exemplu, eu sunt fan Star Wars, aş da 70 de dolari. Dar n-aş da 70 de dolari pe orice ar scoate Xbox sau PlayStation 5. Mi se pare un pic cam mult. Suntem în era digitală, jocurile au sărit foarte mult, consumul a crescut şi evident şi preţul se va mări ca să aibă din ce să facă alte console, alte jocuri, să continue francize. Rivalitatea dintre Sony şi Microsoft a devenit foarte mare, dar o să impacteze foarte mult gamerii. Mi-am cumpărat PlayStation special pentru că care cititor de blu-ray. N-am înţeles deloc manevra asta – să scoată fără CD-uri. Nimeni n-o să dea - Uh, 70 de dolari pe un cod. Dăl-l încoa’. Nu! Lumea vrea carcasă, lumea vrea manual, vrea o poveste”, spune Alex Ţilimpea. 
 
  • Xbox Series X Şi PlayStation 5 costă circa 500 de dolari
  • PS5-ul digital Sony costă 400 de dolari 
  • Xbox Serie S costă 300 de dolari

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici