La un an de la deces, trupul neînsufleţit al lui John McAfee se află încă la morga spaniolă

Trupul neînsufleţit al creatorul de sisteme software antivirus John McAfee rămâne la morga spaniolă la un an de la decesul său, în condiţiile în care nu a fost încă soluţionat un proces legal intentat de familia sa.

1033 afișări
Imaginea articolului La un an de la deces, trupul neînsufleţit al lui John McAfee se află încă la morga spaniolă

La un an de la deces, trupul neînsufleţit al lui John McAfee se află încă la morga spaniolă

McAfee, care a lansat primul software antivirus comercial din lume în 1987, a fost găsit mort, la vârsta de 75 de ani, pe 23 iunie anul trecut, în celula sa din închisoare, la câteva ore după ce Înalta Curte spaniolă a autorizat extrădarea sa în Statele Unite pentru acuzaţii de evaziune fiscală.

Magnatul britanico-american fusese încarcerat într-o închisoare din Barcelona timp de 8 luni, după ce a fost arestat după ani de zile în care a fugit de autorităţile americane.

Autopsia a stabilit că acesta a murit prin sinucidere. Autorităţile penitenciare au declarat că acesta încercase deja să se sinucidă cu patru luni înainte de a muri.

La scurt timp după moartea sa, văduva lui McAfee a declarat că acesta nu se sinucisese şi că va căuta "răspunsuri".

"Este greu de descris în cuvinte cum a fost viaţa în ultimul an", a scris Janice McAfee pe Twitter joi, invitând utilizatorii să semneze o petiţie online "pentru a ajuta la presiuni" asupra autorităţilor spaniole să elibereze trupul lui McAfee.

Petiţia, semnată de 1.365 de persoane până în prezent, solicită o autopsie independentă "pentru a determina dacă motivul oficial al morţii poate fi contestat sau investigat în mod privat".

Familia lui McAfee a considerat că autopsia iniţială este incompletă şi a cerut verificări suplimentare, care au fost refuzate de un judecător local, a declarat miercuri avocatul regretatului antreprenor, Javier Villalba. Familia a făcut apel la această decizie.

Un judecător a decis apoi că trupul lui McAfee nu poate fi predat familiei până la soluţionarea apelului lor, a precizat avocatul.

Cadavrul rămâne la aceeaşi morgă din Barcelona unde a fost efectuată autopsia, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de justiţie al guvernului regional, adăugând că este neobişnuit ca trupurile identificate şi revendicate de familiile lor să fie depozitate pentru o perioadă atât de lungă de timp, conform Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici