Lentilele de contact inteligente: Deschide ochii şi vezi...totul

  • Cercetătorii de la un hub de inovaţie din Beliga au dezvoltat primele lentile de contact inteligente
  • Lentilele rezolvă orice problemă cu vederea are purtătorul, inclusiv miopia sau aniridia
  • Cercetătorii urmează să înceapă testarea pe oameni a lentilelor inteligente
1210 afișări
Imaginea articolului Lentilele de contact inteligente: Deschide ochii şi vezi...totul

Ai deschis ochii şi vezi totul. Informaţii în timp real despre vreme sau rezultatele partidelor. Cât de aglomerat este traficul în oraş. Care este pulsul tău.

La asta visează cercetătorii, însă va mai dura ani de zile până când vom vedea astfel de lentile de contact inteligente. Google sau Sony experimentează încă din 2014 cu aceste tehnologii.
 
Primul pas l-a făcut o companie din Belgia. Lentilele dezvoltate de cercetători rezolvă orice problemă de vedere. Inclusiv sensibilitatea la lumină.  Următorul pas este începerea testelor pe oameni. Până vom vedea lentile care să acţioneze precum un smartphone va mai dura câţiva ani.
 
Alte companii precum Mojo Vision şi Innovega lucrează la propriile lentile de contact inteligente.
 
„Toţi anii de când lucrez în acest domeniu mă fac să cred că lentilele de contact sunt posibile. Nu este un produs pe care să poţi să mergi să-l cumperi acum, dar vă pot spune că va fi”, este de părere Mike Wiemer, chief technology officer la Mojo Vision.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici