Măsuri împotriba propagandei. Moldova blochează accesul la peste 20 de site-uri media ruseşti

Autorităţile din Republica Moldova au blocat marţi accesul la peste 20 de site-uri media ruseşti, spunând că acestea au fost folosite în cadrul unui război informaţional împotriva ţării, potrivit Reuters.

247 afișări
Imaginea articolului Măsuri împotriba propagandei. Moldova blochează accesul la peste 20 de site-uri media ruseşti

Măsuri împotriba propagandei. Moldova blochează accesul la peste 20 de site-uri media ruseşti

Un decret al Serviciului de Informaţii şi Securitate a enumerat 22 de portaluri de ştiri ruseşti care urmează să fie blocate. Pe listă sunt şi unităţi media cunoscute.

Potrivit decretului, furnizorii de internet au primit ordin să blocheze imediat site-urile. Autorităţile din Rusia nu au comentat încă decizia moldovenilor.

Moldova a restricţionat transmisiunile TV de ştiri, cu conţinut analitic şi militar, produse de ruşi, după invadarea Ucrainei. În prezent, sunt permise doar emisiuni şi filme de divertisment produse în Rusia.

Relaţiile Chişinăului cu Moscova s-au deteriorat rapid în timpul războiului declanşat de Rusia în Ucraina. Preşedintele moldovean Maia Sandu a denunţat invazia şi a acuzat Moscova că a pus la cale o lovitură de stat în Republica Moldova. Ruşii au respins acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici