- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (22.06.2022, 19:03)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Microsoft anunţă că hackerii ruşi intensifică spionajul cibernetic asupra aliaţilor Ucrainei
Grupurile de hackeri ruşi intensifică spionajul cibernetic asupra aliaţilor Ucrainei, anunţă reprezentanţii Microsoft, potrivit Reuters.
246 afișări

Microsoft anunţă că hackerii ruşi intensifică spionajul cibernetic asupra aliaţilor Ucrainei
Hackerii guvernamentali ruşi au desfăşurat recent mai multe operaţiuni de spionaj cibernetic vizând ţările aliate cu Ucraina, a anunţat Microsoft într-un raport publicat miercuri, ilustrând amploarea activităţilor de piraterie informatică desfăşurate de Moscova.
„Aspectele cibernetice ale războiului actual se extind mult dincolo de Ucraina şi reflectă natura unică a spaţiului cibernetic", a explicat preşedintele Microsoft, Brad Smith, în raport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un canadian și-a doborât propriul record mondial. Bărbatul a mâncat 135 dintre cei mai iuți ardei iuți din lume
-
România a cumpărat două nave „vânător de mine” britanice, la mâna a doua, HMS Blyth şi HMS Pembroke. Preţul este trecut la „secret comercial”
-
Războiul din Ucraina, ziua 585. Ucraina a doborât 16 din cele 30 de drone ruseşti lansate noaptea trecută
-
După un scandal sexual, femeile israeliene nu mai au voie să păzească închisorile de maximă securitate/ O treime din femeile armatei israeliene au fost hărţuite în 2021
De la începutul conflictului, cercetătorii au depistat o serie de atacuri cibernetice distructive asupra entităţilor ucrainene, care au fost atribuite grupurilor de hackeri susţinute de statul rus. Ei au descoperit că 128 de organizaţii din 42 de ţări au fost, de asemenea, ţinta aceloraşi grupuri axate pe spionaj, potrivit raportului.
Multe atacuri au vizat Statele Unite ale Americii şi mai multe ţări membre ale alianţei militare NATO, au scris cercetătorii Microsoft.
Printre acestea se numără organizaţii cu sediul în Polonia, Letonia, Lituania, Danemarca şi Norvegia, dar şi Finlanda şi Suedia, ţări care şi-au exprimat dorinţa de a se alătura NATO.
„Ţinta părea să fie în principal la nivelul guvernelor, deşi au fost incluse şi grupuri de reflecţie, grupuri umanitare şi furnizori de infrastructură critică", se arată în raport.
Ambasada Rusiei la Washington nu a comentat acuzaţiile.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe