Tehnologia luptă cu viruşii, dar şi cu virusurile. O aplicaţie folosită de medici poate detecta tuberculoza în mai puţin de 60 de secunde

  • Inteligenţa artificială poate ajuta pe viitor în lupta cu tuberculoza sau Sars-Cov-2
  • O aplicaţie interpretează radiografiile folosind inteligenţa artificială
  • Aplicaţia scanează radiografia şi poate descoperi semnele unor afecţiuni
451 afișări
Imaginea articolului Tehnologia luptă cu viruşii, dar şi cu virusurile. O aplicaţie folosită de medici poate detecta tuberculoza în mai puţin de 60 de secunde

FOTO: YouTube/Stop TB Partnership

Câte lucruri poţi face într-un minut? Ei bine, o aplicaţie folosită de medici poate să detecteze tuberculoza în mai puţin de 60 de secunde.

qXR foloseşte inteligenţa artificială pentru analizarea radiografiilor de piept. Este folosită de radiologii din India care sunt într-un număr insuficient de mare pentru a lupta cu cazurile de tuberculoză. Aplicaţia scanează radiografia şi îi spune medicului imediat ce probleme are pacientul. A fost dezvoltată în ultimii ani ajungând chiar să depăşească abilităţile medicilor de a detecta problemele.
 
„Nu suntem aici să înlocuim radiologii. Nu are avea niciun sens. Atenţia pe care un radiolog o poate acorda unui radiografii este limitată. Aşa că ne-am întrebat cum putem să o îmbunătăţim? Aşa că am creat această tehnologie care poate să interpreteze radiografiile şi să identifice până la 28 de situaţii anormale. Poate să aprecieze cât de afectaţi sunt plămânii. Şi poate să facă totul în mai puţin de un minut.”
 
1.4 milioane de oameni au murit de TBC în 2019, iar 58 de milioane de oameni sunt infectaţi cu Sars-Cov-2 Aplicaţia poate depista semnele bolii în fază incipientă.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici