O companie din China a lansat 9 sateliţi care vor fi folosiţi de maşinile autonome

O companie din China a lansat primii 9 sateliţi pe orbita joasă a Pământului care vor fi folosiţi pentru maşini autonome, anunţă Reuters.

203 afișări
Imaginea articolului O companie din China a lansat 9 sateliţi care vor fi folosiţi de maşinile autonome

O companie din China a lansat 9 sateliţi care vor fi folosiţi de maşinile autonome

Grupul chinezesc Zhejiang Geely Holding Group a efectuat miercuri prima lansare de sateliţi. Compania a trimis nouă sateliţi pe orbita joasă a Pământului, în timp ce construieşte o reţea pentru a oferi o navigaţie mai precisă pentru vehiculele autonome.

Sateliţii GeeSAT-1, concepuţi şi fabricaţi de chinezi, au fost lansaţi de la Centrul de lansare a sateliţilor Xichang din provincia Sichuan din sud-vestul ţării. Geely a declarat că se aşteaptă ca alţi 63 să fie pe orbită până în 2025 şi că, în cele din urmă, intenţionează să aibă o constelaţie de 240 de sateliţi.

Odată cu lansarea, Geely devine al doilea mare producător auto care are o afacere spaţială. SpaceX, deţinută de Elon Musk, are peste 2.000 de sateliţi pe orbită pentru reţeaua sa Starlink, care oferă servicii comerciale de internet. Starlink intenţionează să aibă o reţea de 4.408 sateliţi.

În timp ce SpaceX foloseşte propriile rachete pentru a-şi lansa sateliţii, Geely a utilizat o rachetă Long March 2C dezvoltată şi operată de o entitate de stat chineză pentru lansarea celor nouă.

Pe lângă faptul că va oferi suport de poziţionare de înaltă precizie pentru maşinile care se conduc singure, Geely a declarat că reţeaua sa va avea şi alte funcţii comerciale, cum ar fi furnizarea de servicii de comunicaţii la Jocurile Asiatice din septembrie.

Sateliţii au o durată de viaţă operaţională de cinci ani şi se vor dezintegra în atmosfera terestră fără a lăsa resturi spaţiale, a adăugat compania.

Reţelele de sateliţi ale Chinei sunt dominate de armata sa, dar guvernul a început să permită investiţii private în industria spaţială a ţării în 2014. De atunci, companiile comerciale, unele susţinute de guvernele locale, s-au grăbit să intre în acest sector, majoritatea concentrându-se pe fabricarea de sateliţi, iar restul încercând să construiască mici vehicule de lansare, inclusiv rachete reutilizabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
sateliţi,
maşini

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici