O maşină electrică a înregistrat un nou record mondial pentru drifting. Performanţa a fost omologată de Guiness Book

  • Porsche Taycan a stabilit un record de drifting pentru o maşină electrică
  • Recordul de 42 de kilometri a fost omologat de Guiness Book
  • Maşina a derapat controlat pe circuit timp de 55 de minute
1949 afișări
Imaginea articolului O maşină electrică a înregistrat un nou record mondial pentru drifting. Performanţa a fost omologată de  Guiness Book

FOTO: Profimedia

Dacă nu ştiai, Guiness Book are o rubrică pentru drift-urile cu maşini electrice, iar cei de la Porsche şi-au pus în cap să ridice ştacheta cât mai sus.

Tentativa s-a petrecut la Porsche Experience Center din Hockenheim iar vinovatul a fost noul Porsche Taycan.

Vrem să stabilim recordul Guiness pentru cel mai lung drift cu o maşină electrică. Nimeni nu a încercat asta cu o maşină propulsată de baterii. Aşa că vom afla răspunsul la întrebarea dacă maşina livrează ce am promis. Este cea mai sportivă maşină electrică?”, spune Berndt Propfe, director de produs Taycan.

Emoţiile au fost mari, mai ales că la faţa locului a fost prezentă Denise Ritzman, de două ori campioană europeană europeană la drifting.

„Pista de aici e foarte dificilă, pentru că are zone cu aderenţă diferită. Aşa că aştept cu nerăbdare să văd cum se descurcă. ”

Dennis Retera, instructor la Porsche Experience, a urcat la volan şi a început nebunia. După 55 de minute şi 210 ture pe un circuit de 200 de metri lungime, Guiness Book a omologat recordul de 42 de kilometri. Şi pentru că nu a fost uşor, Dennis îţi explică strategia pe care a folosit-o.

„Am folosit puntea faţă, am virat, am accelerat ca să intru în derapaj şi apoi am fost foarte eficient. Chiar dacă intram într-un unghi larg, lăsăm puţin din acceleraţie şi maşina mă salva, mai mult sau mai puţin”, povesteşte el. 

Acum, mănuşa a fost aruncată, să vedem cine are curajul s-o ridice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici