O prezentatoare de ştiri generată de AI a fost lansată în Kuweit

Un mijloc de presă kuweitian a dezvăluit o prezentatoare de ştiri virtuală generată folosind inteligenţa artificială, cu planuri ca aceasta să citească buletine online.

1039 afișări
Imaginea articolului O prezentatoare de ştiri generată de AI a fost lansată în Kuweit

Sursa foto: Twitter

„Fedha” a apărut sâmbătă pe contul de Twitter al site-ului Kuweit News ca imaginea unei femei, cu părul descoperit, purtând o jachetă neagră şi un tricou alb.

„Sunt Fedha, primul prezentator din Kuweit care lucrează cu inteligenţă artificială la Kuweit News. Ce fel de ştiri preferaţi? Să auzim părerile voastre”, a spus ea în arabă.

Site-ul este afiliat cu Kuwait Times, fondat în 1961 ca primul cotidian în limba engleză din regiunea Golfului, potrivit The Guardian.
 
Abdullah Boftain, redactor-şef adjunct pentru ambele magazine, a declarat că este un test al potenţialului AI de a oferi „conţinut nou şi inovator”.
 
„În viitor, Fedha ar putea să adopte accentul kuweitian şi să prezinte buletine de ştiri pe contul de Twitter al site-ului, care are 1,2 milioane de urmăritori”, a spus Boftain. 
 
„Fedha este un nume popular din Kuweit, care se referă la argint. Ne imaginăm întotdeauna roboţii a fi de culoare argintie şi metalică, aşa că le-am combinat pe cele două”, a mai spus Boftain.
 
Videoclipul său iniţial de 13 secunde a generat un val de reacţii pe reţelele de socializare, inclusiv din partea jurnaliştilor.
 
Creşterea rapidă a inteligenţei artificiale la nivel global a ridicat promisiunea de beneficii în domenii precum îngrijirea sănătăţii, dar şi temerile cu privire la potenţialul său de a răspândi dezinformarea şi ameninţarea la adresa locurilor de muncă şi a integrităţii artistice.
 
Kuweitul s-a clasat pe locul 158 din 180 de ţări şi teritorii în Indexul Libertăţii Presei 2022 Reporters Without Borders.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici