O rădaşcă a devenit cameraman

  • Americanii au construit o cameră care poate fi montată pe spatele unui gândac.
  • Camera cântăreşte 250 de miligrame.
  • Feed-ul video e transmis prin Bluetooth către un telefon.
616 afișări
Imaginea articolului O rădaşcă a devenit cameraman

Sursa foto: captură foto YouTube / SciTech Daily

Când credeai că miniaturizarea a ajuns destul de departe, îţi spun că încă n-ai văzut nimic.

O echipă de la Universitatea din Washington a construit o cameră wireless atât de uşoară, încât poate fi purtată de un gândac.

Şi chiar asta au făcut, au pus camera pe o rădaşcă. Camera are doar 250 de miligrame, adică a zecea parte din greutatea unei cărţi de joc. Deocamdată poate filma cu 5 cadre pe secundă, în alb-negru, dar are un mecanism minuscul care îi pemite să baleieze pe orizontală.

Ca să sporească durata de viaţă a bateriei la 6 ore, camera filmează numai când rădaşca se mişcă, iar imaginile sunt transmise prin Bluetooth unui telefon mobil.

Şi, poate cel mai important lucru, rădaşca nu a avut de suferit în urma experimentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici