OpenAI anunţă crearea Sora, un instrument pentru videoclipuri scurte din indicaţii scrise

Producătorul ChatGPT a dezvăluit, joi, noul generator text-video care realizează instantaneu videoclipuri scurte ca răspuns la comenzi scrise, notează AP.

343 afișări
Imaginea articolului OpenAI anunţă crearea Sora, un instrument pentru videoclipuri scurte din indicaţii scrise

OpenAI anunţă crearea Sora, un instrument pentru videoclipuri scurte din indicaţii scrise

Instrumentul se numeşte Sora şi nu este primul de acest fel. Google, Meta şi startup-ul Runway ML se numără printre celelalte companii care au demonstrat o tehnologie similară, relevă sursa citată. 

Calitatea videoclipurilor generate cu Sora este una ridicată – după cum directorul companiei OpenAI a arătat prin câteva exemple – dar a stârnit, în acelaşi timp, păreri diverse cu privire la problemele etice şi juridice pe care le-ar putea implica noua unealtă generativă.

Potrivit AP, un fotograf din New Hampshire a sugerat, pe platforma X, un prompt pentru o reţetă de paste, explicată pas cu pas şi făcută ,,de o bunică influentă în social media, amplasată într-o bucătărie rustică de ţară toscană cu iluminare cinematografică". La scurt timp, Sam Altman, directorul OpenAI, a răspuns cu un videoclip realist în care promptul scris era redat fidel.

Instrumentul nu este încă disponibil publicului, iar OpenAI a dezvăluit informaţii limitate despre modul în care a fost construit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici