Primul autobuz cu conducere autonomă din Marea Britanie debutează în Scoţia

Autobuzul care se conduce singur a fost testat cu câteva zile înainte şi urmează să fie lansat în Scoţia chiar astăzi.

228 afișări
Imaginea articolului Primul autobuz cu conducere autonomă din Marea Britanie debutează în Scoţia

Sursa foto: Twitter

În timpul testului iniţial, autobuzul autonom a transportat câţiva pasageri pe un traseu de 14 mile prin Forth Road Bridge. În timpul acestui test, se pare că la bordul autobuzului se aflau doar doi membri ai personalului: un vânzător de bilete şi un şofer de siguranţă pentru a manevra autobuzul în caz de nevoie.
 
Serviciul, care cuprinde o flotă de cinci autobuze, va fi lansat oficial luni şi va continua timp de doi ani, până în 2025.
 
Potrivit Evening Standard, pasagerii care plătesc pot călători cu acest serviciu de autobuz, cunoscut sub numele de AB1, pentru a parcurge rutele dintre Ferrytoll Park and Ride din Fife şi Edinburgh Park Transport Interchange, relatează The Science Times. 
 
Sam Greer, directorul Stagecoach, o companie de autobuze care a colaborat la proiect, explică faptul că cei care sunt precauţi în privinţa călătoriei cu autobuzul nu trebuie să fie îngrijoraţi, deoarece s-a lucrat la un caz complex de siguranţă. Greer adaugă că s-a confirmat că autobuzul este sigur pentru utilizarea în public, după cum relatează MailOnline.
 
Fusion Processing, firma din spatele tehnologiei, notează că, de departe, traseul a fost cel mai ambiţios şi complex din lume, după cum relatează Scotsman.
 
Peter Stephens, directorul de politici, mai notează că scopul proiectului nu a fost acela de a reduce costurile, ci de a examina modul în care tehnologia ar putea determina şoferii să se concentreze asupra altor sarcini şi roluri. El adaugă că aceste autobuze ar putea deveni mai atractive pentru cei mai tineri prin încurajarea interacţiunii dintre pasageri şi personal.
 
MailOnline relatează că aceste autobuze au fost deja supuse unor teste de un milion de kilometri.
 
Se pare că proiectul se află în dezvoltare de un deceniu. A fost anunţat iniţial în 2018 şi ar fi trebuit să fie lansat în 2021. Cu toate acestea, implementarea sa a fost amânată din mai multe motive, inclusiv pandemia neprevăzută COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici