Primul smartphone fabricat 100% în Europa. E produs lângă România şi are un nume ce va stâni multe amintiri: Nokia XR21

HMD Global, deţinătorul licenţei pentru smartphone-urile marca Nokia, a devenit prima mare companie de smartphone-uri care produce dispozitive în Europa, primul său model 5G fabricat în Ungaria - destinat clienţilor interesaţi de securitatea datelor - fiind acum disponibil pentru achiziţionare.

31103 afișări
Imaginea articolului Primul smartphone fabricat 100% în Europa. E produs lângă România şi are un nume ce va stâni multe amintiri: Nokia XR21

Primul smartphone fabricat 100% în Europa. E produs lângă România şi are un nume ce va stâni multe amintiti: Nokia XR21

"Suntem încântaţi să producem în Europa modelul Nokia XR21, smartphone-ul nostru robust 5G, care poartă semnătura noastră. Suntem dedicaţi să investim în securitate, tehnologie şi procese de fabricaţie care fac ca dispozitivele noastre să fie mai sigure şi mai durabile," a declarat marţi cofondatorul, preşedintele şi directorul general al HMD Global, Jean-Francois Baril, potrivit Reuters.

Înainte ca HMD să îşi deschidă operaţiunile din Ungaria, Europa nu avea o producţie de smartphone-uri la scară largă, deoarece marile companii, precum Apple şi Samsung, îşi fabrică telefoanele în Asia pentru a reduce costurile.

HMD a declarat că primul model european a fost conceput pentru companii, unele dintre aceştia solicitând o securitate suplimentară.

Compania a semnat în 2016 un acord de licenţă exclusivă pe 10 ani cu Nokia, cândva cel mai mare producător de telefoane din lume, pentru a produce smartphone-uri şi tablete sub marca Nokia.

În martie, a declarat că va începe să producă în Uniunea Europeană, care a încurajat companiile să înfiinţeze fabrici de producţie în sectoare-cheie.

Nokia XR21 ediţia europeană are un preţ începând de la 649 de euro, a precizat compania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici