Primul turist spaţial îşi rezervă o excursie privată pe Lună cu noua rachetă spaţială a lui Elon Musk

  • Antreprenorul Dennis Tito şi soţia sa Akiko au achiziţionat locuri într-o călătorie privată cu racheta Starship a companiei SpaceX.
  • Este al treilea astfel de zbor spaţial pe care Elon Musk l-a anunţat până în prezent.
  • Data misiunii nu a fost încă stabilită, dar va fi efectuată peste câţiva ani.
348 afișări
Imaginea articolului Primul turist spaţial îşi rezervă o excursie privată pe Lună cu noua rachetă spaţială a lui Elon Musk

@SpaceX, Twitter

Antreprenorul Dennis Tito şi soţia sa Akiko au achiziţionat locuri pentru o călătorie privată cu racheta Starship a companiei SpaceX, fiind al treilea zbor spaţial pe care Elon Musk l -a anunţat până în prezent.

Tito, în vârstă de 82 de ani şi renumit pentru că a devenit primul turist spaţial privat după ce a zburat cu rachetă rusească spre Staţia Spaţială Internaţională în 2001, a cumpărat două locuri într-o misiune SpaceX care ar zbura cu o navă spaţială pe Lună şi înapoi într-o misiune de o săptămână.

„Mi-am dorit să merg pe Lună de la prima mea călătorie în spaţiu”, a spus Tito în timpul unei conferinţe de presă de miercuri.

Akiko, 57 de ani, este un investitor imobiliar şi pilot, care s-a căsătorit cu Dennis Tito în 2020. Împreună se aşteaptă să fie primul cuplu căsătorit care zboară în jurul Lunii.

Spre deosebire de celelalte două zboruri private Starship anunţate anterior, primul achiziţionat de miliardarul Jared Isaacman şi al doilea de miliardarul Yusaku Maezawa , Tito şi soţia sa nu au cumpărat întregul zbor, ci mai degrabă două locuri. Asta înseamnă că zborul lunar este „deschis pentru alţi 10 să se înscrie”, a spus el.

Tito a refuzat să comenteze costul locurilor, transmite CNBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici