Reţeaua lui Trump tot mai aproape de realitate. Sute de testeri probează aplicaţia de social media a fostului preşedinte american

Aproximativ 500 de testeri beta au început să folosească o primă versiune a "Truth Social", noua aplicaţie de socializare a fostului preşedinte american Donald Trump, au declarat două surse pentru Reuters.

420 afișări
Imaginea articolului Reţeaua lui Trump tot mai aproape de realitate. Sute de testeri probează aplicaţia de social media a fostului preşedinte american

Reţeaua lui Trump tot mai aproape de realitate. Sute de testeri probează aplicaţia de social media a fostului preşedinte american

Testarea aplicaţiei Truth Social vine la un an după ce Trump a fost interzis pe Facebook, Twitter şi YouTube al Alphabet. Noua sa companie de media şi tehnologie, Trump Media & Technology Group, s-a angajat să ofere o "experienţă captivantă şi fără cenzură" pe aplicaţie, despre care directorul executiv Devin Nunes a declarat că va fi lansată până la sfârşitul lunii martie.

TMTG rămâne învăluită în secret şi este privită cu scepticism de unele persoane din cercurile de tehnologie şi media. Rămâne neclar dacă obiectivul de libertate de exprimare al aplicaţiei poate coexista cu politicile magazinelor de aplicaţii ale Apple şi Google.

Liz Willis, corespondent şi vicepreşedinte al operaţiunilor la Right Side Broadcasting Network, a declarat pentru Reuters că a primit marţi un e-mail în care se precizează că "T Media Tech LLC v-a invitat să testaţi Truth Social".

Willis a reuşit să descarce aplicaţia pe iPhone-ul său prin intermediul site-ului de testare beta TestFlight, deţinut de Apple, pe care dezvoltatorii îl folosesc înainte de a-şi lansa aplicaţiile în App Store. Utilizatorii au postat pe această versiune a Truth Social în ultimele 24 de ore, a declarat Willis.

Wayne Dupree, fondator al site-ului WayneDupree.com şi gazda unui podcast conservator, se numără, de asemenea, printre cei care testează aplicaţia.

La sfârşitul zilei de miercuri, contul lui Trump de pe Truth Social avea 317 urmăritori, potrivit unei capturi de ecran văzută de Reuters. Trump avea 88 de milioane de urmăritori înainte ca Twitter să-l interzică.

Truth Social permite utilizatorilor să posteze şi să împărtăşească un "adevăr" în acelaşi mod în care ar face-o cu un tweet. Nu există reclame, potrivit lui Willis şi unei a doua surse familiare cu TMTG.

Utilizatorii aleg pe cine urmăresc, iar feed-ul este un amestec de postări individuale şi un flux de ştiri de tip RSS. Utilizatorii vor fi alertaţi dacă cineva îi menţionează sau începe să îi urmărească.

Potrivit unei capturi de ecran, aplicaţia spune că o nouă experienţă de mesagerie directă va fi disponibilă în curând.

Mai multe personalităţi media conservatoare au, de asemenea, conturi, potrivit unei capturi de ecran analizate de Reuters.

Contul lui Trump prezintă un "adevăr" pe care l-a postat în urmă cu trei zile, verificat la contul @realDonaldTrump cu o bifă roşie şi cu mesajul: "Pregătiţi-vă! Preşedintele vostru preferat vă va vedea în curând!"

Donald Trump Jr a evidenţiat pe Twitter prima postare a tatălui său pe Truth Social.

TMTG a lansat o versiune actualizată, "Truth Social 0.9", miercuri dimineaţă.

Dacă un tester vede ceva ce nu-i place, poate face o captură de ecran şi o poate raporta dezvoltatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici