Rusia va lansa o nouă capsulă pentru întoarcerea echipajului de pe staţia spaţială

Compania spaţială rusă Roscosmos a anunţat miercuri că va lansa o nouă navă spaţială pentru a duce înapoi pe Pământ o parte din echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale, după ce capsula lor a fost avariată şi a avut scurgeri de lichid de răcire.

489 afișări
Imaginea articolului Rusia va lansa o nouă capsulă pentru întoarcerea echipajului de pe staţia spaţială

Cosmonauţii ruşi Serghei Prokopyev şi Dmitri Petelin şi astronautul NASA Frank Rubio au ajuns pe staţie în septembrie la bordul unei Soyuz MS-22 şi intenţionau să folosească capsula pentru a se întoarce pe Pământ. Însă luna trecută aceasta a avut scurgeri de lichid de răcire, ceea ce a dus la creşterea temperaturilor din cabină.

După ce a analizat situaţia şi a discutat cu NASA, Roscosmos a decis să lanseze o nouă capsulă Soyuz MS-23 în modul automat fără echipaj, pe 20 februarie, pe care trioul o va folosi pentru a se întoarce, a declarat reporterilor şeful Roscosmos, Iuri Borisov, potrivit AP.

Misiunea lui Prokopyev, Petelin şi Rubio va fi prelungită, a spus Borisov, fără a preciza pentru cât timp. El a subliniat că Roscosmos a discutat despre acest demers cu NASA, care a fost de acord cu acest plan.

Iniţial, Soyuz MS-23 urma să fie lansată în martie pentru a transporta pe orbită doi cosmonauţi ruşi şi un astronaut american.

Borisov a declarat că oficialii spaţiali ruşi au explorat opţiunea de a lansa noul Soyuz cu un singur membru al echipajului, dar au decis să nu o facă deoarece ar fi necesitat pregătiri mai lungi. El a adăugat că Soyuz MS-23 va transporta, de asemenea, unele provizii către Staţia Spaţială Internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici