Ruşii trasmit că nava spaţială Luna-25 a întâmpinat o "situaţie anormală" / Sonda este prima misiune rusă din ultimii 50 de ani pe Lună

O "situaţie anormală" s-a produs la nava spaţială rusă Luna-25, în timp ce se pregătea demareze procedurile pentru a intra pe orbita de aselenizare , a anunţat agenţia spaţială naţională rusă Roskosmos.

4058 afișări
Imaginea articolului Ruşii trasmit că nava spaţială Luna-25 a întâmpinat o "situaţie anormală" / Sonda este prima misiune rusă din ultimii 50 de ani pe Lună

Ruşii trasmit că nava spaţială Luna-25 a întâmpinat o "situaţie anormală" / Sonda este prima misiune rusă din ultimii 50 de ani pe Lună

Sonda spaţială rusă este programată să aselenizeze luni la polul sud al Lunii, parte a unei mari curse între puteri pentru a explora o parte a Lunii despre care oamenii de ştiinţă cred că ar putea conţine apă îngheţată şi elemente preţioase.

"În timpul operaţiunii, la bordul staţiei automate a apărut o situaţie anormală, care nu a permis efectuarea manevrei cu parametrii specificaţi", a precizat Roskosmos într-un scurt comunicat.

Specialiştii analizează situaţia, a precizat agenţia, fără a oferi mai multe detalii.

Anterior, Roskosmos a declarat că a primit primele rezultate ale misiunii Luna-25 şi că acestea sunt în curs de analiză.

De asemenea, agenţia a postat imagini ale craterului Zeeman de pe Lună, realizate de nava spaţială. Craterul este al treilea cel mai adânc din emisfera sudică a Lunii, a precizat agenţia, având un diametru de 190 km şi o adâncime de opt km.

Prezenţa apei are implicaţii majore, permiţând potenţiale şederi umane mai lungi pe Lună, care ar permite exploatarea resurselor de pe satelitul Pământului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici