S-a închis o parte din istoria web. Microsoft a dezactivat definitiv Internet Explorer

Microsoft a dezactivat definitiv versiunea desktop a Internet Explorer pe anumite versiuni de Windows 10 şi a actualizat browserul nou, Microsoft Edge, a anunţat compania.

5744 afișări
Imaginea articolului S-a închis o parte din istoria web. Microsoft a dezactivat definitiv Internet Explorer

S-a închis o parte din istoria web. Microsoft a dezactivat definitiv Internet Explorer

Toate celelalte dispozitive neredirecţionate încă de la Explorer la Microsoft Edge vor fi, de asemenea, vizate. Practic, când utilizatorii vor încerca să acceseze Explorer, vor fi redirecţionaţi către Edge.

Browserul a fost lansat iniţial de Microsoft în 1995, fiind unul dintre primele şi cele mai populare browsere de pe internet la acea vreme. Compania a creat 11 versiuni ale Explorer de-a lungul existenţei, versiunea finală fiind lansată în 2013.

Microsoft Edge, cel mai nou browser al gigantului tehnologic, a fost lansat ca înlocuitor al Explorer în 2015, dar a coexistat pe dispozitive cu predecesorul său până săptămâna aceasta, potrivit CBS News.

Internet Explorer a atins apogeul popularităţii în 2004, când a obţinut o cotă de piaţă de 94%, într-o perioadă în care alternative precum Firefox de la Mozilla sau Safari de la Apple se aflau la început de drum.

În luna iunie a anului trecut, Microsoft a anunţat că retrage Explorer, dar abia marţi aplicaţia a încetat să mai funcţioneze.

Programul de navigaţie Edge trebuie să concureze, cel puţin la capitolul popularitate, cu Google Chrome. Potrivit celor mai recente date de la Stacounter, acesta se situează la puţin peste 4% din utilizarea globală pe computere, în timp ce Google, pe de altă parte, se situează la peste 65%. Potrivit Microsoft, Edge oferă "o experienţă web mai rapidă, mai sigură şi mai modernă decât Internet Explorer".

Elementele vizuale ale Internet Explorer 11 şi pictogramele din meniul de start şi bara de activităţi vor fi, de asemenea, eliminate treptat în iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici