Sfârşitul unei ere: Microsoft WordPad părăseşte Windows după trei decenii

  • Microsoft WordPad, aplicaţie implicită în ecosistemul Windows, îşi ia adio după aproape 30 de ani de serviciu, conform anunţului din Windows 11 Build 26020 Insider Preview.
  • WordPad nu va mai fi instalat automat în noile versiuni ale sistemului de operare şi va fi eliminat oficial într-o actualizare viitoare, fără opţiunea de reinstalare.
  • Recomandarea Microsoft de a folosi Word pentru documente cu text bogat şi Notepad pentru text simplu sugerează că WordPad-ul, aflat într-un punct intermediar, nu mai este considerat necesar.
5132 afișări
Imaginea articolului Sfârşitul unei ere: Microsoft WordPad părăseşte Windows după trei decenii

Sfârşitul unei ere: Microsoft WordPad părăseşte Windows după trei decenii

Microsoft WordPad, o aplicaţie implicită de mult timp în ecosistemul Windows, îşi ia adio după aproape 30 de ani de serviciu.

În canalul Canary al Windows 11 Build 26020 Insider Preview, Microsoft a anunţat că WordPad nu va mai fi instalat automat odată cu noul build al sistemului de operare şi va fi eliminat oficial într-o actualizare viitoare. Spre deosebire de alte aplicaţii, WordPad nu va fi disponibil pentru reinstalare.

Aparută în Windows 95, WordPad a servit ca editor de text cu funcţionalităţi MS Word şi ca o versiune avansată a Notepad. Recomandarea Microsoft de a folosi Word pentru documente cu text bogat şi Notepad pentru documente cu text simplu a sugerat rolul intermediar al WordPad-ului.

Observatorii au remarcat absenţa unei actualizări pentru modul întunecat al WordPad, semnalând sfârşitul său. Cu toate că este utilizată rar, plecarea lui WordPad aduce nostalgie pentru unii utilizatori, în timp ce aplicaţia Notepad rămâne neatinsă. Actualizarea include şi închiderea aplicaţiei People, cu funcţiile sale transferate către Outlook pentru Windows.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici