Sistemul de alimentare cu oxigen a cedat în segmentul rus al Staţiei Spaţiale Internaţionale. Echipajul a utilizat oxigen din segmentul american

  • Sistemul de alimentare cu oxigen a cedat într-un modul de pe segmentul rus al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS)
  • Echipajul nu este în pericol, a declarat joi agenţia spaţială rusă Roscosmos.
1051 afișări
Imaginea articolului Sistemul de alimentare cu oxigen a cedat în segmentul rus al Staţiei Spaţiale Internaţionale. Echipajul a utilizat oxigen din segmentul american

Sistemul de alimentare cu oxigen a cedat în segmentul rus al Staţiei Spaţiale Internaţionale

Sistemul de alimentare cu oxigen de pe modulul Zvezda din laboratorul orbital a picat miercuri noaptea, dar un al doilea sistem de pe segmentul american funcţionează normal, a declarat un purtător de cuvânt al Roscosmos pentru AFP.

"Nimic nu ameninţă securitatea echipajului şi a ISS", a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că lucrare pentru a remedia problema va fi efectuată joi.

Problema a apărut după ce trei noi echipaje - doi cosmonauţi ruşi şi un astronaut american - au ajuns miercuri la ISS pentru a aduce numărul echipajului actual la bord la şase.

Problema este ultimul incident de pe ISS - al cărui prim modul a fost lansat în urmă cu peste două decenii în 1998.

Citat de agenţia de ştiri RIA Novosti, veteranul cosmonaut rus Gennady Padalka a spus că echipamentul rus de la bordul ISS a depăşit cu mult data de expirare.

„Toate modulele segmentului rusesc sunt epuizate”, a spus Padalka, care deţine recordul mondial pentru cele mai multe zile petrecute în spaţiu. El a adăugat că echipamentul ar trebui să fie folosit doar timp de 15 ani, în timp ce acum are două decenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici