SpaceX obţine aprobarea de a adăuga un al cincilea loc de lansare a rachetelor în SUA

Forţele spaţiale americane au anunţat luni că SpaceX, compania lui Elon Musk, a primit aprobarea de a închiria un al doilea complex de lansare a rachetelor la o bază militară din California, ceea ce va permite companiei spaţiale să aibă al cincilea loc de lansare în Statele Unite.

167 afișări
Imaginea articolului SpaceX obţine aprobarea de a adăuga un al cincilea loc de lansare a rachetelor în SUA

SpaceX obţine aprobarea de a adăuga un al cincilea loc de lansare a rachetelor în SUA

Conform contractului de închiriere, SpaceX va lansa rachetele sale de mare putere Falcon de la Complexul de lansare spaţială 6 de la Baza Forţelor Spaţiale Vandenberg, o bază militară de lansare la nord de Los Angeles, unde compania spaţială operează o altă platformă de lansare. Aceasta mai are alte două în Florida şi site-ul său privat Starbase din sudul Texasului.
 
O declaraţie a Forţelor Spaţiale de luni seară a precizat că o scrisoare de susţinere a deciziei a fost semnată vineri de către comandantul Space Launch Delta 30, colonelul Rob Long. Declaraţia nu a menţionat o durată pentru contractul de închiriere al SpaceX, potrivit Reuters
 
Noul loc de lansare, eliberat anul trecut de United Launch Alliance, o companie mixtă Boeing-Lockheed, oferă SpaceX mai mult spaţiu pentru a face faţă unui program de lansare din ce în ce mai încărcat pentru lansări de sateliţi comerciali, guvernamentali şi interni.
 
Baza Vandenberg Space Force Base permite lansări pe o traiectorie sudică deasupra Oceanului Pacific, care este adesea folosită pentru sateliţii de monitorizare a vremii, militari sau de spionaj care se bazează în mod obişnuit pe orbite polare.
 
Concesionarea Complexului de lansare spaţială 6 de către Space Launch Complex-6 vine în contextul în care companiile de rachete se pregătesc să concureze pentru programul de lansare spaţială de securitate naţională din faza 3 al Pentagonului, un efort de achiziţie de lansări militare de anvergură care se aşteaptă să înceapă în aproximativ un an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici