Statele Unite au prezentat aeronava care sperie Rusia şi China. Cum arată B-21, bombardierul "invizibil" ce costă 750 de milioane de dolari

Northrop Grumman Corp a prezentat vineri noul său avion cu reacţie B-21 "Raider", primul dintr-o nouă flotă de bombardiere nucleare invizibile cu rază lungă de acţiune pentru Forţele Aeriene ale Statelor Unite.

2066 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au prezentat aeronava care sperie Rusia şi China. Cum arată B-21, bombardierul "invizibil" ce costă 750 de milioane de dolari

B-21 a fost prezentat în cadrul unei ceremonii spectaculoase la uzina 42 a Northrop din Palmdale, California. B-21, care are o formă similară cu predecesorul său, B-2, va putea livra atât arme convenţionale, cât şi nucleare în întreaga lume, folosind capacităţi de realimentare în aer cu rază lungă de acţiune şi în aer, conform agenţiei Reuters.

Avioanele au fost proiectate să coste aproximativ 550 de milioane de dolari fiecare în 2010, aproximativ 750 de milioane de dolari în dolari actuali, ajustaţi în funcţie de inflaţie.

Forţele Aeriene plănuiau să cumpere cel puţin 100 de avioane şi să înceapă să înlocuiască bombardierele B-1 şi B-2.

Northrop a învins o echipă formată din Boeing şi Lockheed Martin Corp atunci când a câştigat contractul din 2015 pentru realizarea bombardierului. Producătorul de motoare Pratt & Whitney, Collins Aerospace, GKN Aerospace, BAE Systems şi Spirit Aerosystems se numără printre cei peste 400 de furnizori din 40 de state.

Şase dintre avioanele care urmează să aibă primul zbor la jumătatea anului 2023 se află în diferite stadii de asamblare. Peste 8.000 de persoane de la Northrop Grumman, parteneri din industrie şi Forţele Aeriene lucrează în prezent la acest program.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici