SUA acuză cinci cetăţeni chinezi pentru atacuri cibernetice asupra a peste 100 de companii

  • Cinci cetăţeni chinezi cu presupuse legături cu serviciul principal de informaţii din Beijing au fost acuzaţi de infracţiuni de piratare a computerelor.
  • Cetăţenii chinezi sunt acuzaţi că au atacat peste 100 de companii din SUA,
  • Doi oameni de afaceri malaezieni au fost arestaţi în Malaezia şi acuzaţi că au conspirat cu unii dintre hackerii chinezi.
205 afișări
Imaginea articolului SUA acuză cinci cetăţeni chinezi pentru atacuri cibernetice asupra a peste 100 de companii

Profimedia

Cinci cetăţeni chinezi cu presupuse legături cu serviciul principal de informaţii din Beijing au fost acuzaţi de infracţiuni de piratare a computerelor şi sunt acuzaţi că au atacat peste 100 de companii din SUA, a declarat miercuri Departamentul de Justiţie al SUA, relatează wsj.com.
 
Doi oameni de afaceri malaezieni au fost, de asemenea, arestaţi luni în Malaezia şi acuzaţi că au conspirat cu unii dintre hackerii chinezi pentru a profita de intruziunile în industria jocurilor video, au spus oficialii.
 
Acuzaţiile, expuse în trei rechizitorii separate desigilate miercuri, se bazează pe alte câteva acuzaţii aduse cetăţenilor chinezi în timpul administraţiei Trump, care a caracterizat furtul cibernetic al proprietăţii intelectuale a Beijingului ca o ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale.
 
FBI spune că hackerii, care fac parte dintr-un grup cunoscut sub numele de „APT41”, au primit permisiunea să opereze de la guvernul chinez, despre care SUA spune că nu a făcut niciun efort pentru a reduce activităţile de hacking ale propriilor lor cetăţeni.
 
Presupusa campanie de piratare a fost descrisă de oficiali ca aparţinând Advanced Persistent Threat 41, o echipă cibernetică chineză despre care firma FireEye din SUA a descoperit că are legături cu o serie de activităţi cibernetice împotriva ţintelor globale într-o serie de sectoare de afaceri, inclusiv finanţe, sănătate, imobiliare şi baza industrială de apărare din SUA.
 
Microsoft, Facebook, Google Alphabet şi Verizon Communications se află printre companiile care au asistat la anchetă şi au contribuit la neutralizarea unora dintre infrastructurile informatice utilizate de China, care au ajutat la protecţia unor victime, au spus oficialii.
 
Ambasada Chinei nu a răspuns la cererea privind această situaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici