Tesla plănuieşte să vândă robotul „Optimus” la scară largă în viitorul apropiat

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a dat vina pe dependenţa excesivă de roboţii fabricii pentru că l-au trimis pe producătorul de maşini electrice într-un stadiu infernal de producţie în urmă cu patru ani, spunând că oamenii sunt mai buni la anumite locuri de muncă.

1925 afișări
Imaginea articolului Tesla plănuieşte să vândă robotul „Optimus” la scară largă în viitorul apropiat

ZF

Compania lui Musk din Texas are acum planuri ambiţioase de a lansa mii de roboţi umanoizi, cunoscuţi sub numele de Tesla Bot sau Optimus, în fabricile sale, extinzându-se în cele din urmă la milioane în întreaga lume.

Pe termen mai lung, Musk a spus la TED Talk, că roboţii ar putea fi folosiţi în locuinţe pentru a pregăti cina, a tunde gazonul, a îngriji persoanele în vârstă şi chiar a deveni  „prieteni” sau  parteneri sexuali. 

Afacerea cu roboţi ar putea valora în cele din urmă mai mult decât veniturile din maşini Tesla, potrivit lui Musk, care acum promovează o viziune pentru companie care depăşeşte cu mult fabricarea de vehicule electrice autonome.

La „Ziua Inteligenţei Artificiale” din 30 septembrie, Tesla va dezvălui un prototip din proiectul său Optimus, o aluzie la liderul puternic şi binevoitor al Autoboţilor din seria Transformers. Producţia ar putea începe anul viitor, a spus Musk.

Tesla angajează deja sute de roboţi proiectaţi pentru anumite locuri de muncă pentru producţia maşinilor sale.

Roboţii umanoizi au fost dezvoltaţi de zeci de ani de către unitatea Boston Dynamics de la Honda Motor Co şi Hyundai Motor Co. 

La fel ca maşinile care se conduc singure, roboţii au probleme cu situaţii imprevizibile.

„Maşinile care se conduc singure nu s-au dovedit cu adevărat a fi atât de uşoare pe cât credea cineva. Şi este la fel şi cu roboţii umanoizi într-o oarecare măsură”, a declarat Shaun Azimi, liderul echipei de robotică îndelungată a NASA, pentru Reuters.

În ce priveşte sexul,  robotul Harmony pare să fie o opţiune mai bună decât un robot straniu fără chip.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici