- Home
- Tehnologie
- (22.07.2022, 06:35)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Un telescop nou poate detecta mai uşor ciocnirea stelelor moarte
- Astronomii pot detecta pentru prima dată zdrobirea stelelor moarte, cunoscute ca "stele neutronice", datorită unui nou telescop puternic.
- Ciocnirile de stele neutroni sunt cheia pentru înţelegerea noastră a Universului.
- O linguriţă dintr-o stea neutronică cântăreşte 4 miliarde de tone
223 afișări

NASA
Se crede că au creat metale grele care au format acum miliarde de ani stele şi planete precum cele din Sistemul nostru solar.
Lumina de la ciocnirea stelelor neutronice este vizibilă doar pentru câteva nopţi, aşa că telescopul trebuie să se mişte pentru a le localiza.
Astronomii au observat una dintre aceste ciocniri în 2017, dar dintr-un act de noroc chior, transmite BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Celebrități de peste 90 de ani: Cum arătau atunci și cum arată acum?
-
Maia Sandu a promulgat legea: Limba de stat a Republicii Moldova este cea română
-
Parisul refuză să fie în tabăra SUA. Francezii consideră aplicaţiile WhatsApp şi Instagram la fel de periculoase ca TikTok
-
Camera Reprezentanţilor anunţă audieri privind asistenţa oferită de Administraţia Biden Ucrainei
De acum înainte, observatorul tranzitoriu optic al undelor gravitaţionale construit de britanicii, situat pe insula vulcanică spaniolă La Palma, va vâna sistematic stelele neutronice.
„Viteza este esenţială. Căutăm ceva de scurtă durată – nu durează mult timp până când acestea dispar”, spune profesorul Danny Steeghs de la Universitatea Warwick, La Palma.
Stelele neutronice sunt foarte fierbinţi, şi sunt atât de grele încât că o linguriţă mică din materialul lor cântăreşte patru miliarde de tone.
O stea neutronică este un cadavru stelar; reprezintă rămăşiţele unei stele gigantice care şi-a epuizat tot combustibilul şi a colapsat gravitaţional într-un nucleu.
Pentru mai multe informaţii despre stele neutronice, consultaţi acest material video realizat de Kurzgesagt – In a Nutshell.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 00:06
Străinii au lăsat 2.700 lei per turist în vacanţele din România, creştere de 15% faţă de anul 2021
-
astăzi, 00:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 28. Capacitatea ofensivă a Rusiei în Bahmut este în scădere, dar luptele crâncene continuă / Zelenski: "Este dureros să priveşti oraşele din Donbas, în care Rusia a adus suferinţă şi ruină"