Veşti noi de pe planeta roşie. Ingenuity s-a ridicat mai sus la al doilea zbor

  • Igenuity a zburat pentru prima dată, luni, la o înălţime de 3 metri şi, la următorul zbor, la 5 metri.
  • Zborurile sunt dificile din cauza atmosferei cu mult diferită faţă de cea de pe Pământ.
  • Ingenuitiy a ajuns pe Marte împreună cu roverul Perseverence.
  • Roverul va aduna mostre din roci care vor fi colectate peste 10 ani de o navetă.
629 afișări
Imaginea articolului Veşti noi de pe planeta roşie. Ingenuity s-a ridicat mai sus la al doilea zbor

Veşti noi de pe planeta roşie. Ingenuity s-a ridicat mai sus la al doilea zbor

Veşti noi de pe planeta roşie. Acolo, la al 2-lea zbor, elicopterul Ingenuity a reuşit să se desprindă la 5 metri înălţime de sol. Recordul a fost doborât la numai 3 zile de la primul său zbor când de altfel a fost marcat şi primul zbor făcut vreodată de un aparat pe o altă planetă.
 
Cei de la NASA au planificat încă 3 zboruri care se vor derula pe parcursul săptămânilor care urmează. Şi de fiecare dată, aşa cum le stă lor în obicei, îşi propun să doboare fiecare record.
 
Odată ce zborurile lui Ingenuity se vor sfârşi, roverul Perseverance va porni într-o călătorie pentru a descoperi dacă au existat semne de viaţă în trecut.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici