VIDEO Muzicienii digitali iau locul oamenilor. O companie creează „artistul viitorului”, cu ajutorul inteligenţei artificiale

  • Authentic Artists e o companie care a creat o serie de muzicieni digitali
  • Compania a fost creată de Chris McGarry, cel care a lucrat la Facebook Oculus
  • Artiştii digitali se folosesc de inteligenţa artificială pentru a crea muzică
92 afișări
Imaginea articolului VIDEO Muzicienii digitali iau locul oamenilor. O companie creează „artistul viitorului”, cu ajutorul inteligenţei artificiale

Sursă imagini: Mashable

Dacă la concerte nu prea ai mai putut să mergi în ultimul an şi jumătate, în curând nici nu va mai fi nevoie să te deplasezi. Vei putea să asculţi artişti creaţi digital de compania Authentic Artists, care compun muzică cu ajutorul inteligenţei artificiale. 

Chris McGarry, cel care a lucrat la divizia Oculus care aparţine de Facebook, a creat Authentic Artists. Mai exact, muzicieni virtuali care compun piese cu ajutorul inteligenţei artificiale. Au existat deja câteva concerte pe Twitch care s-au dovedit extrem de populare. Media timpului petrecut de utilizatori într-un asemenea concert a fost de 35 de minute.
 
Cum au reuşit să atragă publicul către artişti care nu există spune chiar creatorul companiei.
 
„Authentic Artists reuşeşte să creeze artistul virtual al viitorului cu ajutorul tehnologiei deep learning. Am mers pe o abordare pe care o considerăm originală vizavi de arta digitală. A început pentru noi o dorinţă de a crea un artist care este, de fapt, un creator fără limite”, explică McGarry.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici