VIDEO Robotul campion la curling: inteligenţa artificială a învins o echipă profesionistă

  • Un robot controlat de inteligenţă artificială a învins o echipă profesionistă de curling
  • Robotul Curly a fost construit de o echipă de cercetători din Coreea şi Germania
  • În trecut, un robot a învins campioni la şah sau go, jocul chinezesc
619 afișări
Imaginea articolului VIDEO Robotul campion la curling: inteligenţa artificială a învins o echipă profesionistă

FOTO: Scientific American

Probabil ai auzit de sportul numit curling. Este adesea descris ca şah pe gheaţă. O persoană trimite o piatră rotundă din granit spre o ţintă. Colegii săi folosesc perii cu care freacă gheaţa astfel încât să sporească sau să micşoreze viteza pietrei.

Este un sport care există încă din secolul 16 când scoţienii l-au inventat pe lacurile îngheţate. Probabil nu îşi imaginau că în secolul 21 sportul lor va fi jucat şi de roboţi!
 
Curly a fost creat de o echipă de cercetători şi foloseşte inteligenţă artificială pentru a analiza stilul adversarului şi punctele vulnerabile. Iar robotul se descurcă de minune. A reuşit să învingă o echipă profesionistă din Coreea de Sud. A triumfat în trei meciuri din cele patru jucate.
 
"Aceste rezultate arată că diferenţa dintre simulatoare şi lumea reală poate fi micşorată" au conchis cercetătorii.
 
Curly nu este primul robot care învinge sportivi profesionişti. Supercomputerul IBM reuşea să-l învingă pe campionul mondial Garry Kasparov într-o partidă de şah din 1997. De asemenea, Lee Sedol, de 18 ori campion mondial la Go a fost învins de AlphaGo în 2016. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici