VIDEO Un tânăr inginer şi-a construit propria maşină electrică de la zero

Nikita Poddubnov este dovada vie a faptului că tehnologia nu este rezervată numai persoanelor bogate, precum Jeff Bezos şi Elon Musk.

1126 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un tânăr inginer şi-a construit propria maşină electrică de la zero

Sursa foto: Youtube

Inginerul autodidact, în vârstă de 23 de ani, din Sankt Petersburg, şi-a creat propriul vehicul electric care se încarcă cu energia solară, deşi este un prototip rustic.

Cu un cadru de aluminiu făcut acasă, cu roţi de scutere chinezeşti, şi echipată cu panouri solare de 200 de waţi, pe cele patru laturi ale acesteia, maşina are o autonomie de până la 6 ore, la o viteză de 30 km/oră, potrivit EuroNews.

Pe vreme însorită, maşina poate funcţiona chiar şi fără baterii încărcate.

„Acum trei ani, când m-am mutat în Sankt Petersburg, am primit un loc de muncă într-o companie care fabrica staţii de încărcare pentru maşini electrice, iar angajaţii conduceau maşini electrice”, a explicat Poddubnov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici