WhatsApp, opţiune pentru dezactivarea automată a apelurilor primite de la numere necunoscute

WhatsApp va introduce o opţiune pentru dezactivarea automată a apelurilor primite de la numere necunoscute. De asemenea, WhatsApp lucrează şi la un „buletin informativ”.

1246 afișări
Imaginea articolului WhatsApp, opţiune pentru dezactivarea automată a apelurilor primite de la numere necunoscute

Conform WabetaInfo, opţiunea se află în curs de dezvoltare pentru versiunea Android.

Funcţia are ca scop reducerea la minim a întreruperilor, putând preveni apelurile spam, precum şi apelurile publicitare, cu mult înainte ca acestea să devină un scenariu obişnuit pentru utilizatori.

Funcţia va fi identificată printr-un meniu suplimentar în setările WhatsApp şi, dacă este activată, va dezactiva sunetul tuturor apelurilor de la numere necunoscute, respectiv cele care nu se află în agenda utilizatorului. Apelurile nu vor fi blocate, ci doar reduse la tăcere. Acest lucru înseamnă că numerele apelante vor apărea în continuare în lista de "apeluri", care poate fi găsită în bara de sus a aplicaţiei, alături de Chat şi Status.

De asemenea, WhatsApp lucrează la un instrument de „buletin informativ”, care ar permite abonaţilor să primească actualizări de la persoane şi grupuri, cum ar fi administraţiile locale, echipe sportive şi alte organizaţii.

Funcţia ar permite ca informaţia să ajungă cu uşurinţă la un număr nelimitat de utilizatori şi, prin urmare, nu ar trebui să fie protejată de criptarea end-to-end.

Numărul de telefon al utilizatorilor care se abonează la un buletin informativ va fi ascuns din motive de confidenţialitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici