YouTube revoluţionează informaţiile de Prim Ajutor cu videoclipuri educaţionale

  • YouTube lansează ”rafturi” informative (shelves) pentru primul ajutor, oferind informaţii salvatoare şi precise cu videoclipuri de la organizaţii de sănătate de încredere.
  • Videoclipurile uşor de urmărit acoperă subiecte precum RCP (Resuscitare Cardio Pulmonară), controlul sângerării şi răspunsul la supradozajul opioidelor, facilitând accesul rapid la informaţii practice despre primul ajutor.
194 afișări
Imaginea articolului YouTube revoluţionează informaţiile de Prim Ajutor cu videoclipuri educaţionale

YouTube revoluţionează informaţiile de Prim Ajutor cu videoclipuri educaţionale

YouTube lansează ”rafturi” informative (shelves) pentru primul ajutor pentru a facilita accesul la informaţii precise şi salvatoare despre primul ajutor şi îngrijiri de urgenţă de bază, scrie Tech Crunch.

Aceste rafturi, care includ videoclipuri de la organizaţii de sănătate de încredere precum Mass General Brigham, vor fi prioritare în rezultatele căutărilor. Acoperind subiecte precum resuscitare cardio pulmonară (RCP), controlul sângerării şi răspunsul la supradozajul opioidelor, videoclipurile uşor de urmărit au scopul de a furniza informaţii practice despre primul ajutor fără instrucţiuni complexe.

În prezent, acestea sunt disponibile în SUA în limba engleză şi spaniolă, însă, YouTube are în plan extinderea în alte limbi şi ţări. Această iniţiativă reprezintă angajamentul YouTube de a combate dezinformarea medicală, asigurând accesul la resurse autoritative în situaţii critice, în special pentru cei fără pregătire medicală.

Ea urmează acţiunilor anterioare luate pentru a aborda dezinformarea în timpul pandemiei COVID-19, cum ar fi interzicerea dezinformărilor legate de vaccinuri şi eliminarea conţinutului care promovează tratamente periculoase pentru cancer sau dezinformări privind avortul. Dr. Garth Graham, Directorul şi Şeful Global al Parteneriatelor de Sănătate şi Sănătate Publică de la YouTube, a subliniat dedicarea platformei pentru valorificarea videoclipurilor în informaţiile de sănătate publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici