Zeci de rivali ai Google vor ca legislaţia UE în domeniul tehnologiei să fie folosită în cazul antitrust

  • Peste 40 de rivali europeni ai serviciului de cumpărături al Google au cerut luni autorităţilor de reglementare antitrust din UE să utilizeze normele tehnice recent adoptate pentru a se asigura că unitatea Alphabet respectă un ordin al UE din 2017 de a permite o concurenţă mai mare pe pagina sa de căutare.
  • Comisia Europeană a amendat Google cu 2,4 miliarde de euro, în urmă cu cinci ani, şi a cerut firmei să nu mai favorizeze serviciul său de cumpărături.
499 afișări
Imaginea articolului Zeci de rivali ai Google vor ca legislaţia UE în domeniul tehnologiei să fie folosită în cazul antitrust

Zeci de rivali ai Google vor ca legislaţia UE în domeniul tehnologiei să fie folosită în cazul antitrust

Ulterior, compania a declarat că îşi va trata propriul serviciu de cumpărături la fel ca şi concurenţii atunci când aceştia licitează pentru reclame în caseta de cumpărături care apare în partea de sus a unei pagini de căutare.
 
Însă, într-o scrisoare adresată şefei antitrust a UE, Margrethe Vestager, cele 43 de companii, printre care se numără firma britanică Kelkoo, grupul francez LeGuide, compania suedeză PriceRunner şi compania germană Idealo, au declarat că propunerea a fost insuficientă din punct de vedere juridic şi că nu le-a adus beneficii din licitaţiile pentru reclame, potrivit Reuters.
 
Comisia trebuie să redeschidă spaţiul pe paginile de rezultate generale de căutare pentru cei mai relevanţi furnizori, prin eliminarea unităţilor de cumpărături ale Google care nu permit concurenţa, dar care duc la preţuri mai mari şi la mai puţine opţiuni pentru consumatori, precum şi la un transfer incorect al marjelor de profit de la comercianţi şi de la CSS-uri concurente către Google", au declarat companiile în scrisoarea consultată de Reuters.
 
CSS se referă la serviciile de comparare a cumpărăturilor.
 
Acestea au declarat că mecanismul Google încalcă Legea privind pieţele digitale (DMA), noile norme ale lui Vestager menite să limiteze puterea giganţilor din domeniul tehnologiei, care se vor aplica din luna mai a anului viitor.
 
„Integrarea proeminentă de către Google a unităţilor de cumpărături este o încălcare la prima vedere a interdicţiei DMA privind auto-referinţele", au spus ei.
 
Având în vedere noul cadru juridic lipsit de ambiguitate, a sosit momentul să trecem la fapte. Cazul cel mai important care se află în centrul solicitărilor DMA trebuie să se încheie în mod efectiv", au declarat companiile din 20 de ţări europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici