Video Bolnavii au protestat online. Progrese făcute în timp, distruse din cauza lipsei unui medicament

  • Pacienţii cu boli autoimune duc lipsa hidroxiclorochinei
  • Sunt între 5.000 şi 10.000 de pacienţi cu boli autoimune
  • Progrese făcute în timp, distruse din cauza lipsei unui medicament
992 afișări

Sunt între 5.000 şi 10.000 de pacienţi cu boli autoimune în România, care depind de tratamentul cu medicamentul numit hidroxiclorochină . Acesta se foloseşte de multă vreme în tratarea malariei dar are indicaţii şi în tratamentul lupusului eritematos şi poliartritei reumatoide, boli autoimune grave.

Deşi în prezent nu există un tratament aprobat pentru COVID-19, produsul a arătat rezultate pozitive în stadii incipiente ale virusului şi a fost inclus în protocolul naţional standard pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Din această cauză cererea pe piaţă este mare şi medicamnetul a ajuns de negăsit.  Acum, pacienţii cu boli autoimune trebuie să îşi reducă drastic dozele zilnice riscând chiar să ajungă la pat, cu dureri groaznice.

Pacient: Noi suntem clar discriminaţi. Pentru mine, faptul că acum există Covid-19 sau există altceva, nu există, îmi pare rău că vorbesc aşa, n Consituţie nu există difernţă între ocrotirea dreptului meu la sănătate sau al unui bolnav cu altă boală. Nu este ca un paracetamol, pentru o durere de cap. La noi ce construim ca să fim, cât de cât, pe picioarele noastre, se măsoară în luni, respectiv în ani.

Pacient: Sperăm să fie bine, este singurul lucru pe care îl dorim şi să se audă acoplo unde trebuie. Suntem pur şi simplu ignoraţi. Nu existăm, nu ştiu ce sunt alea boli autoimune?

Pacient: Este inacceptabil. Vreau să mă duc, să intru în farmacie, să îmi iau tratamentul şi să merg acasă. Cum te duci să-ţi iei pâine, aşa ar trebui să îţi iei şi medicamentele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici