Video Câţi bolnavi de coronavirus pot fi trataţi cu Remdesivir în ţară? Rafila, despre eficienţa unei scheme scurte de tratament

  • Alexandru Rafila: Se evaluează eficienţa unei scheme scurte de tratament cu Remdesivir, de cinci zile
  • Dacă schema de cinci zile are efect, un milion de bolnavi de Covid-19 ar putea fi trataţi cu Remdesivir
  • Alexandru Rafila: Nu cumpăraţi Remdesivir de pe internet, se administrează numai la spital
4433 afișări

Antiviralul Remdesivir a fost autorizat în Statele Unite în tratamentul bolnavilor de Covid-19, iar Agenţia Europeană a Medicamentului a început o procedură accelerate de revizuire, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge la pacienţi în câteva luni, poate chiar săptămâni. Profesorul Alexandru Rafila îţi spune câţi bolnavi de Covid-19 ar putea fi trataţi cu Remdesivir, pe baza studiilor făcute până acum.

„Este pentru formele medii sau grave ale bolii. La asimptomatici nu are rost să-l utilizezi, dar dacă s-ar utiliza de la formele uşoare, eficienţa ar fi mai bună. E o problemă. De ce nu se face lucrul acesta? Pentru că au capacitate redusă de producţie a medicamentului şi s-au testat două scheme: una de zece zile şi una de cinci zile. S-au făcut studii de intercomparare între cele două scheme, pentru că dacă schema de cinci zile se dovedeşte aproape la fel de bună ca şi schema de zece zile, atunci o să se prefere utilizarea schemei de cinci zile şi o să aibă acces de două ori mai mulţi pacienţi la acest medicament” spune Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Un milion de oameni ar putea fi trataţi cu Remdesivir până la sfârşitul anului. Profesorul Rafila te avertizează însă să nu încerci să îţi cumperi, preventiv de pe internet medicamentul. Remdesivirul se admistrează numai la spital şi este injectabil. Pentru ca tratamentul să aibă un efect mai bun, este indicat să fie folosit încă din formele uşoare şi medii ale bolii.

„Dacă dai unui pacient când are o formă gravă de boală este un lucru, dacă dai pacienţilor de când sunt infectaţi este altceva şi nu mai ajung la forma gravă a bolii. Pentru că acolo, când ajung la forma gravă a bolii, e vorba şi de capacitatea organismului de a reacţiona, nu-i vorba numai de acţiunea acestui produs.”

Remdesivirul este folosit în România pentru pacienţii cu forme grave ale bolii. Este un tratament de ultimă instanţă, care este administrat pentru 30 de bolnavi de Covid-19 de la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici