Video Cel mai greu an pentru tinerii care se angajează pentru prima dată: Sper să iau peste 2.000 de lei pe lună, altfel trebuie să învăţ pentru bursa de merit

  • Sute de mii de tineri intră anul acesta în câmpul muncii, dar nu mai sunt inundaţi de oferte salariale
  • Unii dintre ei speră la un salariu de început de 2.000 de lei pe lună
  • Bursa de merit, o alternativă pentru cei care nu reuşesc să se angajeze
1505 afișări

Gabriela este studentă în anul trei la Facultatea de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice, iar din vară, după absolvire, vrea să se angajeze pentru prima dată.

„Sunt studentă în anul III la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE şi anul acesta voi absolvi. Dacă eram întrebată anul trecut cum va arăta absolvirea pentru mine cu siguranţă imaginea era cu totul alta. Anul acesta situaţia s-a schimbat. Îmi voi căuta un job, pentru că este momentul să fac acest lucru”, a declarat Gabriela Isac, studentă în ultimul an la ASE.

În mai puţin de două luni, criza a schimbat complet piaţa muncii: angajatorii fac din nou jocul, iar numărul de candidaţi e mai mare decât ofertele de joburi.

„Numărul de oportunităţi dedicat juniorilor este şi el afectat. Juniorii vor trebui să acorde o atenţie mai mare procesului de angajare şi să depună un efort mai mare, din păcate, pentru a-şi găsi un job în această primăvară-vară”, a declarat Dragoş Gherban managing partner la o firmă de recrutare.

Şi pretenţiile salariale ale tinerilor s-au redus faţă de anii în care visau 1.000 de euro net la angajare.

„Aş fi mulţumită cu un salariu care să varieze, nu ştiu, între 2.000-2.500 de lei, ţinând cont că sunt o începătoare pe piaţa muncii.  Mi-am pus şi problema situaţiei în care nu-mi voi găsi job. Dacă acest lucru nu se va realiza, voi încerca în continuare să mă menţin la facultate printre primii studenţi, să obţin note cât mai bune şi să-mi dau toată silinţa să obţin bursă de merit sau bursă de perfomanţă, deoarece sunt de foarte mare ajutor. ”, a mai precizat Gabriela Isac.

Anual, 120.000 de tineri termină o facultate, iar alţi 200.000 sunt absolvenţi de liceu. Cei care vor să-şi crească şansele de angajare trebuie să îşi structureze bine CV-ul şi să participe la târgurile online de carieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici