Fost europarlamentar român, despre fondul de recuperare propus de Merkel şi Macron: Element de propagandă pentru a genera „entuziasm fals” în rândul antreprenorilor

  • Germania şi Franţa propun un fond de recuperare de 500 de miliarde de euro pentru a sprijini ţările afectate de coronavirus
  • Petru Luhan susţine că este un element de propagandă pentru a genera speranţe în rândul antreprenorilor
  • Fondul poate fi de ajutor pentru România doar dacă va fi sub formă de subvenţie
  • Dacă banii vor fi accesaţi sub formă de împrumut, România va trebui să se supună economic U.E.
  • Luhan susţine că avem deja bani europeni nerambursabili pe care îi putem investi în salvarea economiei
1769 afișări

Franţa şi Germania propun un fond european de recuperare de 500 mld. de euro pentru ţările afectate de pandemie. Petru Luhan, fost europarlamentar, vede acest fond ca fiind o variantă amăgitoare pentru tine, ca antreprenor român.

„Eu cred că se creează un entuziasm fals. Dacă nu vorbim de surse adiţionale, surse suplimentare de bani şi dacă nu se vor comunica clar de unde provin aceste sume de bani, cred că este doar un element de propagandă. Doar un element de propagandă pentru a genera speranţe în rândul antreprenorilor”, spune Petru Luhan, fost europarlamentar.

Criteriile de distribuire a fondurilor sunt neclare

Teoretic, România ar avea şanse egale cu celelalte state afectate să acceseze o parte din aceşti bani. Dar criteriile de distribuire a fondului sunt încă neclare.

„Eu văd încă foarte multe tratamente inegale la nivelul Uniunii Europene. Din păcate, România se află în jumătatea de jos în ceeea ce priveşte beneficiile”, spune Petru Luhan, fost europarlamentar.

 Plus de asta, chiar şi accesaţi, aceşti bani europeni vor ajunge greu la tine. Luhan compară situaţia cu ajutorul oferit de IMM Invest, unde procesul de creditare bancară este greoi.

„Este ca şi cum ai pe o bucată de ciocolată pe o masă înaltă şi ai spune copilului: uite, acolo este o ciocolată pentru tine. Dar copilul nu are nicio şansă pentru că e micuţ să ajungă la ciocolata respectivă”, spune Petru Luhan, fost europarlamentar.

Fostul europarlamentar susţine că ar trebui să investim în agricultură şi IT din fondurile europene nerambursabile pe care le avem deja la dispoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici