Video Medicamentul pentru Covid-19 care face minuni în America a ajuns şi în România. Ce spune Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara despre Remdesivir

  • Remdesivir a atras atenţia opiniei publice după ce Donald Trump a cerut să fie aprobat în tratamentul pacienţilor cu COVID-19
  • Medicamentul a ajuns şi în România
  • Câteva doze sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara
4709 afișări
Remdesivir a ajuns în atenţia opiniei publice, după ce Donald Trump a cerut ca medicamentul să fie aprobat urgent în tratamentul pacienţilor cu COVID-19. După o serie de studii clinice care i-au dovedit eficienţa în cazul bolnavilor de coronavirus din SUA, Remdesivirul a ajuns şi în România.

Câteva doze sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara unde, în primă fază, este administrat unui număr de nouă bolnavi.

„Am primit ca tratament campasional, Remdesivirul, alaltăieri, iar de ieri am început să îl introducem la pacienţii de la terapie intensivă, care sunt cu forme grave de boală. Deocamdată nu vă pot spune ce eficienţă are. Va  fi administrat timp de zece zile, la nouă pacienţi, după care vom analiza rezultatele şi vom putea trage o concluzie. Acest medicament ar trebui să îmbunătăţească starea clinică şi, să sperăm, să salveze vieţi”, a spus doctorul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Remdesivir este un antiviral care a fost folosit şi în epidemia de Ebola, dar şi în alte boli, iar studii recente i-au demonstrat eficienţa şi în infecţia cu COVID-19.

Totuşi, dat fiind că există puţine studii care au analizat efectele Redemsivir, studii realizate pe un număr mic de pacienţi, specialiştii spun că este prematur ca medicamentul să fie considerat cel mai bun tratament împotriva COVID-19. Cert este că nu are efecte adverse notabile.

„Este o dispută la nivel internaţional. Americanii spun că este deosebit de eficient, că au rezultate foarte bune, se studiază şi în Europa, aparent cu rezultate bune, în schimb chinezii spun că nu au deloc rezultate cu acest medicament. Ei au rezultate cu medicamentele produse la ei în ţară. Cred că este şi o dispută economică între marile puteri. Noi nu intrăm în această dispută. Noi suntem bucuroşi dacă putem primi aceste medicamente pentru că reprezintă o şansă pentru pacienţii noştri”, a mai spus Virgil Musta.

Remdesivirul are în componenţă o moleculă antivirală, recomandată în cazul pacienţilor cu coronavirus în stare critică, dar care nu prezintă boli renale sau hepatice grave.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici