Proprietarii de restaurante abia aşteaptă să îşi redeschidă afacerile: ”Nivelul de igienă este maxim, aşteptăm clienţii”

  • Şefii restaurantelor şi teraselor sunt pregătiţi să-şi redeschidă bussines-urile
  • Aceştia au luat toate măsurile de distanţare socială şi de igienă
  • Pe tură vor fi mai puţini ospătari care vor purta măşti şi mănuşi de protecţie
756 afișări

Proprietarii de terase şi restaurante aşteaptă cu nerăbdare să-şi redeschidă afacerile şi vor lua toate măsurile de protecţie. Cu mai puţini ospătari pe tură, clienţii sunt aşteptaţi într-un număr la fel de mare ca înainte de corona-criză.

”Igienizăm mesele. Ospătarii vor lucra cu măşti pe faţă, poate le facem un smiley face frumos pe faţă să vadă un zâmbet fiecare client în parte. Mănuşi în mâini. În partea din centrul restaurantului, cel mai probabil, o să luăm rezervări gen: o masă da, o masă nu”, a declarat Răzvan Şerban, directorul unui restaurant.

Mesele care nu pot fi folosite vor fi semnalate, iar unele vor avea distanţă între ele de 1,5 sau 2 m.

”Cu dorinţă ne-am pregătit de deschidere. Am făcut curăţenie, în primul rând, am dezinfectat tot. Am aranjat mesele în aşa fel încât să încercăm să păstrăm o distanţă de 1,5-2 m”, spune Dragoş Dumitrescu, proprietar de terasă şi restaurant.

La intrarea în restaurant vor fi amplasate dispensere cu dezinfectant, iar după fiecare client mesele vor fi curăţate cu soluţii pe bază de alcool. Angajaţilor li se va lua temperatura în fiecare zi.

În România bussines-ul sectorului HoReCa este estimat la 3 mld. de euro, iar din cauza crizei cauzate de COVID-19 sectorul va pierde 2,4 mld. de euro din acest total. În plus, din cei 400 de mii de angajaţi, 320 de mii vor fi concediaţi, conform Oranizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici