Site-ul WikiLeaks a început să funcţioneze la o nouă adresă, din Elveţia

Site-ul WikiLeaks, care a publicat începând de duminică o serie de mesaje diplomatice americane, a început să funcţioneze din nou, vineri, la o nouă adresă, elveţiană (wikileaks.ch), după o întrerupere de şase ore.

27 afișări
Imaginea articolului Site-ul WikiLeaks a început să funcţioneze la o nouă adresă, din Elveţia

Site-ul WikiLeaks a început să funcţioneze la o nouă adresă, din Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"WikiLeaks s-a mutat în Elveţia", se arată într-un mesaj postat pe Twitter.

Furnizorul de domenii online EveryDNS.net anunţase anterior că întrerupsese serviciul WikiLeaks după o serie de atacuri informatice masive.

Într-un alt mesaj postat pe Twitter, WikiLeaks confirmase că numele său de domeniu fusese dezactivat de furnizor.

"Domeniul WikiLeaks.org a fost oprit de filiala americană everyDNS.net, după presupuse atacuri masive", comunicase WikiLeaks.

WikiLeaks a început duminică publicarea a peste 250.000 de note diplomatice americane, provocând iritarea Statelor Unite şi a altor ţări. Site-ul WikiLeaks a fost vizat, în ultimele zile, de numeroase atacuri cibernetice în urma cărora serviciul online a fost oprit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici