Wikileaks: Ponta spunea, în 2007, că Iliescu, Năstase şi Hrebenciuc vor să îl schimbe pe Geoană

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta declara, într-o întâlnire cu diplomaţi SUA din 2007, că în partid există o luptă internă între trei facţiuni, una dintre acestea, reprezentată de Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, dorind schimbarea lui Mircea Geoană de la conducerea formaţiunii.

61 afișări
Imaginea articolului Wikileaks: Ponta spunea, în 2007, că Iliescu, Năstase şi Hrebenciuc vor să îl schimbe pe Geoană

Wikileaks: Ponta spunea, în 2007, că Iliescu, Năstase şi Hrebenciuc vor să îl schimbe pe Geoană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Informaţia apare într-o cablogramă din toamna anului 2007, atribuită ambasadei SUA la Bucureşti, obţinută de Wikileaks şi publicată de Kamikazeonline.

În document se arată că, potrivit lui Ponta, Geoană se lupta pentru a se menţine în fruntea formaţiunii şi pentru a dejuca manevrele rivalilor săi.

"Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a descris pentru ataşaţii politici, pe 17 septembrie (2007, n.r.), un PSD paralizat de lupte interne între facţiuni. Un grup, condus de generaţia veche (Hrebenciuc, Năstase, Iliescu) ar dori să îl înlocuiască pe Geoană de la conducerea partidului. Grupul Geoană este determinat să ajungă la putere fără a ţine cont de pierderi colaterale. O a treia facţiune, potrivit lui Ponta, îi reprezintă pe cei interesaţi de reforma, stabilitatea şi reconstrucţia PSD dincolo de personalităţi şi este nemulţumită de faptul că cei care se luptă în interiorul partidului sunt conduşi de interese de afaceri", se arată în document.

Ponta s-a plâns, potrivit cablogramei, de faptul că în interiorul PSD nu există nicio figură care ar fi acceptată prin consens pentru a-l înlocui pe Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici