Laburiştii din Marea Britanie anunţă o mare victorie asupra conservatorilor premierului Sunak

  • Partidul Laburist de opoziţie din Marea Britanie a câştigat vineri un loc în parlament în nordul Angliei, provocând o pierdere grea conservatorilor de la guvernare.
  • Este doar începutul a ceea ce ar putea fi o serie de rezultate foarte proaste pentru premierul Rishi Sunak, anunţă experţii.
485 afișări
Imaginea articolului Laburiştii din Marea Britanie anunţă o mare victorie asupra conservatorilor premierului Sunak

Laburiştii din Marea Britanie anunţă o mare victorie asupra conservatorilor premierului Sunak

Candidatul laburist Chris Webb a câştigat alegerile din Blackpool cu 10.825 de voturi, potrivit Reuters. Candidatul conservator a avut doar 3.218 de voturi.

Victoria din nordul Angliei ar putea arăta cum vor fi alegerile parlamentare din acest an. Experţii se aşteaptă ca laburiştii să se impună şi să revină la guvernare după 14 ani. Blackpool South a fost singurul loc din parlament pus în joc după ce titularul conservator, ales în 2019, a demisionat din cauza unui scandal.

În rest, joi au fost doar alegeri locale. Partidele se bat pentru peste 2.000 de locuri de primari şi consilieri. Alegeri au fost la Londra şi în alte oraşe mari. Rezultatele vor fi anunţate vineri şi sâmbătă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici