Jocurile Olimpice 2024: Marsilia se pregăteşte să primească flacăra. Când va ajunge în oraş

  • Flacăra olimpică va ajunge la Marsilia pe 8 mai.
  • De acolo îşi va începe călătoria prin Franţa până la Paris pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din 2024, care va avea loc în această vară, între 26 iulie şi 11 august.
67 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice 2024: Marsilia se pregăteşte să primească flacăra. Când va ajunge în oraş

Jocurile Olimpice 2024: Marsilia se pregăteşte să primească flacăra. Când va ajunge în oraş

Cu trei luni înainte de deschiderea Jocurilor de la Paris 2024, nava Belem, cu trei catarge, a plecat sâmbătă dimineaţa din portul grecesc Pireu, transportând flacăra olimpică, care ar trebui să ajungă triumfătoare la Marsilia pe 8 mai.

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, Tony Estanguet, şi-a exprimat „marea emoţie" la începutul acestei călătorii, după ce a primit flacăra de la preşedintele Comitetului Olimpic elen, Spyros Capralos, în cadrul unei ceremonii desfăşurate cu o zi înainte pe Stadionul Panathenaic.

„Acum o vom aduce înapoi în Franţa cu această ambarcaţiune, Belem, care datează şi ea din 1896", anul în care au avut loc primele Jocuri Olimpice din epoca modernă. „Ce coincidenţă fantastică", a adăugat el.

La Marsilia, flacăra este în atenţia tuturor. „Abia aşteptăm să o vedem sosind. Va fi un mare eveniment pentru oraşul Marsilia", a comentat un localnic într-un reportaj al televiziunii TF1. Aproape 150.000 de persoane sunt aşteptate pe 8 mai.

Hotelul Carré Vieux-Port este deja complet rezervat, conform aceleaşi surse. Numărătoarea inversă a început pentru ultimele pregătiri. Preţul unei camere ajunge la 160 de euro pe noapte, tariful pentru sezonul de vârf.

Condiţiile sunt ideale: flacăra soseşte la începutul weekendului prelungit al Înălţării şi, cu vizitatori din întreaga lume, se aşteaptă opt milioane de euro în materie de efecte economice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici