Brînzan (TVR): Ce se întâmplă în cazul lui Claudiu Lucaci este primul pas spre repolitizarea TVR

Claudiu Brînzan, membru în CA al SRTv, a declarat pentru MEDIAFAX că ceea ce i se întâmplă directorului Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci, care a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea continua activitatea la conducerea Ştirilor TVR, este primul pas spre repolitizarea Televiziunii Române.

177 afișări
Imaginea articolului Brînzan (TVR): Ce se întâmplă în cazul lui Claudiu Lucaci este primul pas spre repolitizarea TVR

Brînzan (TVR): Ce se întâmplă în cazul lui Claudiu Lucaci este primul pas spre repolitizarea TVR (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Este primul pas spre repolitizarea TVR şi mai ales a departamentului de Ştiri", a spus Claudiu Brînzan, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

El a mai spus că este "foarte grav" ce s-a întâmplat în cazul lui Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), care a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale.

"Cred că este unicat în istoria unei evaluări ca o persoană, care a primit 90 de puncte la raportul de activitate, să primească la interviul în baza acestui raport cu 25 de puncte mai puţin. Este foarte grav", a spus Claudiu Brînzan.

Claudiu Lucaci a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale, însă o comisie condusă de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a decis că procesul de evaluare în cazul său "a fost viciat". La reevaluare, Lucaci a primit un punctaj sub cel necesar (75 de puncte) pentru a-şi putea continua activitatea de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri.

Claudiu Brînzan a reacţionat şi pe 4 martie, în contextul în care o comisie de contestaţii a TVR, condusă de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a decis că procesul de evaluare în cazul lui Claudiu Lucaci, coordonatorul cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, a fost viciat şi a propus anularea evaluării în acest caz.

La momentul respectiv, Claudiu Brînzan declarat, pentru MEDIAFAX, că directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci, este "linşat" de oameni "din arcul actualei puteri", sugerând că se încearcă înlăturarea sa de la conducerea Ştirilor.

"În acest caz, părerea mea este că avem de-a face cu un linşaj la care este supus domnul Lucaci. Nu sunt în măsură să apreciez cât de bun profesionist este domnul Lucaci, pentru că sunt alţii mai în măsură decât mine să facă lucrul ăsta. Dar îmi este foarte clar că el este o victimă în acest joc. Şi este foarte simplu, nu este doar doamna Surugiu (Romina Surugiu, membru al CA, n.r.) care i-a cerut demisia domnului Lucaci. Au fost mai multe semnale care au venit din arcul actualei puteri - unii colegi s-au retras din CA - mă refer la domnul Muraru (Andrei Muraru, n.r.), domnul Carp (Radu Carp; acesta este în continuare membru al CA, n.r.). Nu este întâmplător, toţi sunt cam pe aceeaşi stradă politică", a spus, la momentul respectiv, Claudiu Brînzan.

Brînzan a mai spus că este "un joc politic" în acest caz. "(...) exact cum s-a întâmplat şi acum patru ani, când a venit doamna Culcer (Rodica Culcer, la şefia TVR, n.r.) şi domnului Lucaci i s-a anulat rezultatul de la concurs, pentru că, vezi Doamne, ar fi prezentat o lucrare rea. Dumnealui a câştigat în instanţă atunci şi probabil, dacă se merge în această direcţie, tot în instanţă vom ajunge şi acum. Dar este o mizerie ce se întâmplă şi Televiziunea Română nu merită aşa ceva. Mai ales că Departamentul de Ştiri este unul dintre cele mai importante şi componenta de informare a Televiziunii Române pentru populaţie este cea mai importantă din punctul meu de vedere", a spus Claudiu Brînzan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici