CONFERINŢA MEDIAFAX - Jianu:IMM-urile vor putea obţine în scurt timp certificatele de datorii de la ANAF în format digital

Firmele mici şi mijlocii vor putea obţine în scurt timp certificate de datorii de la bugetul de stat sau bugetul local şi alte înscrisuri pentru IMM-uri în format digital, Guvernul adoptând miercuri o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens, a declarat Florin Jianu, ministrul de resort.

174 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Jianu:IMM-urile vor putea obţine în scurt timp certificatele de datorii de la ANAF în format digital

Florin Jianu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Ieri a trecut în şedinţa de guvern Ordonanţa de urgenţă prin care Ministerul Finanţelor a creat suportul legislativ pentru digitalizarea activităţii ANAF în raporturile cu contribuabilii, privaţi sau publici. La cererea ministerului pentru IMM, certificatele de datorii de la bugetul de stat sau bugetul local, precum şi alte înscrisuri pentru IMM-uri, vor fi eliberate online în foarte scurt timp. Acest proces de digitalizare îl consider extrem de important pentru că debirocratizarea şi eficienţa măsurilor sunt foarte importante. Prin digitalizare se poate face acest lucru", a arătat Jianu, vineri la conferinţa MEDIAFAX talks About SMEs.

În opinia sa, aceasta este o măsură foarte bună pentru că întreprinderile în relaţia cu ANAF şi în relaţia cu diverşi finanţatori trebuie să facă "drumuri nesfârşite" pentru a obţine aceste certificate de datorii de la bugetul de stat sau de la cel local.

"În scurt timp acest lucru va fi posibil digital, precum certificatele constatatoare de la Oficiul Naţioanl al Registrului Comerţului, care se eliberează deja online de o lună", a adăugat Jianu.

El nu a dat un termen clar al aplicării măsurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici