Top10 Cele mai mari companii intrate în insolvenţă în ultimii cinci ani. Aproape 5.000 de locuri de muncă au dispărut din economie

Aceste companii au avut afaceri cumulate de 8,5 miliarde de lei, respectiv 10% din tot businessul în insolvenţă, şi 12.600 de salariaţi în anul de dinaintea intrării în incapacitate de plată.

2707 afișări
Imaginea articolului Top10 Cele mai mari companii intrate în insolvenţă în ultimii cinci ani. Aproape 5.000 de locuri de muncă au dispărut din economie

Top10 Cele mai mari companii intrate în insolvenţă în ultimii cinci ani. Aproape 5.000 de locuri de muncă au dispărut din economie (Imagine: Andrei Pungovschi/ Arhiva Mediafax Foto)

Topul celor mai mari ze­ce companii intrate în insolvenţă în perioa­da 2011-2015 este con­dus de producătorul de ener­­gie Hidroelectrica, urmat de gru­pul industrial Roment şi de com­binatul chimic Oltchim, scrie Ziarul Financiar.
 
Dintre cele zece companii afla­te în clasament, trei sunt deja în fali­ment, iar una este radiată, astfel că aproape 5.000 de locuri de muncă au dis­părut din economie. O singură com­panie, respectiv Hidroelectrica, a reuşit să iasă din incapacitate de plată, potrivit unui raport al com­paniei de consultanţă Coface.
 
România a înregistrat un nu­măr de 105.545 companii care au in­trat în insolvenţă în perioada 2011-2015.
 
Citiţi continuarea articolului în Ziarul Financiar.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici