ELCEN intră şi ea în insolvenţă, după ce RADET a solicitat acelaşi lucru

Consiliul de Administraţie al ELCEN a decis în şedinţa de joi înaintarea cererii de intrare în insolvenţă a societăţii către Tribunalul Bucureşti, informează un comunicat al companiei.

1600 afișări
Imaginea articolului ELCEN intră şi ea în insolvenţă, după ce RADET a solicitat acelaşi lucru

ELCEN intră şi ea în insolvenţă

Decizia a fost luată având în vedere situaţia financiară a Electrocentrale Bucureşti SA şi datoriile înregistrate la furnizorii şi distribuitorii de combustibil, servicii şi produse, situaţie generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată, de la RADET Bucureşti. Decizia luată în cadrul şedinţei de joi derivă din necesitatea reorganizării societăţii, dar şi din cea de a asigura continuitatea producerii şi furnizării agentului termic pentru locuitorii din Bucureşti, precizează comunicatul.

În acest moment, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a cerut miercuri intrarea în insolvenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici