Renato Usatîi susţine că a plecat din Republica Moldova de teamă să nu fie reţinut de poliţie

Renato Usatîi, al cărui partid a fost exclus joi din scrutinul parlamentar în urma acuzaţiilor că a folosit în campanie bani proveniţi din străinătate, susţine că a plecat din Republica Moldova în noatea de joi spre vineri, de teamă să nu fie reţinut de poliţie, relatează site-ul ÎnProfunzime.md.

443 afișări
Imaginea articolului Renato Usatîi susţine că a plecat din Republica Moldova de teamă să nu fie reţinut de poliţie

Renato Usatîi susţine că a plecat din R.Moldova de teamă să nu fie reţinut de poliţie (Imagine: Facebook)

Usatîi a postat pe contul său de Facebook o înregistrare video în limba rusă, în care afirmă că a plecat din Republica Moldova în noaptea de joi spre vineri. El susţine că a luat această decizie pentru că avea informaţii că poliţia şi procuratura urmau să facă verificări şi să dispună reţinerea lui.

Usatîi a declarat, de asemenea, că va organiza vineri o conferinţă de presă.

În primele declaraţii după ce Curtea de Apel din Chişinău a anunţat decizia de excludere a Partidului Patria din scrutinul parlamentar la cererea Comisiei Electorale Centrale, Usatîi a denunţat hotărârea şi a afirmat că va depune o contestaţie la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), deşi nu crede în şansele de a obţine o decizie favorabilă.

"Nici nu am cuvinte, nu ştiu ce să vă spun. Am aflat acum că am şi datorii de opt milioane la stat. Toţi cei care au deservit vor fi traşi la răspundere. Eu nici n-aş merge la CSJ, dar pe urmă vor spune că Usatîi a avut ocazia să conteste, dar n-a făcut-o, de aceea, o să merg", a declarat el.

"Pentru mine este o mică ruşine să mă întorc în ţară şi ei să spună că toţi banii pe care i-am cheltuit în afara campaniei electorale i-am cheltuit de fapt în campanie", a adăugat Usatîi.

El s-a declarat convins că vor fi alegeri anticipate în iunie, la care partidul său va obţine majoritatea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici