Aurescu a vorbit cu Candu despre problema accesului românilor în Republica Moldova cu cartea de identitate

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, în cadrul căreia a ridicat problema accesului cetăţenilor UE, inclusiv români, în Republica Moldova pe baza cărţii de identitate, dând ca exemplu statele din Balcanii de Vest.

125 afișări
Imaginea articolului Aurescu a vorbit cu Candu despre problema accesului românilor în Republica Moldova cu cartea de identitate

Aurescu a vorbit cu Candu despre problema accesului românilor în Republica Moldova cu cartea de identitate (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, miercuri, cu Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

În cursul convorbirilor, Bogdan Aurescu a ridicat problema accesului cetăţenilor UE, inclusiv a celor români, în Republica Moldova pe baza cărţii de identitate, evocând exemplul în acest sens al statelor din Balcanii de Vest.

Cei doi oficiali au discutat şi despre evoluţiile politice din Republica Moldova, inclusiv după alegerile din Găgăuzia privind funcţia de başcan, precum şi perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean.

În ceea ce priveşte aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Aurescu a subliniat că este nevoie, "pe mai departe, de înregistrarea de noi progrese", astfel încât Republica Moldova să-şi conserve statutul avansat în cadrul Parteneriatului Estic.

În planul cooperării bilaterale, ministrul de Externe a prezentat "angajamentul complex" al României faţă de Republica Moldova, materializat atât prin proiecte de anvergură, cum sunt interconectările energetice şi de transport, cât şi prin iniţiative cu impact direct la nivelul cetăţeanului - replicarea peste Prut a modelului românesc de serviciu mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD) sau finanţarea oferită pentru renovarea şi utilarea grădiniţelor, se arată în comunicatul MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici