Studenţii stau la coadă într-un centru universitar ca să voteze: Nu poţi tânji la schimbare dacă nu schimbi tu ceva

Zeci de tineri sunt, în permanenţă, la coadă la secţia de vot numărul 158 din Iaşi, la care sunt aşteptaţi să voteze studenţii Universităţii Tehnice. Peste 650 de persoane şi-au exprimat deja aici opţiunea electorală, pe listele suplimentare.

982 afișări
Imaginea articolului Studenţii stau la coadă într-un centru universitar ca să voteze: Nu poţi tânji la schimbare dacă nu schimbi tu ceva

Studenţii stau la coadă la Iaşi să voteze: Nu poţi tânji la schimbare dacă nu schimbi tu ceva

Cele mai multe voturi pe listele suplimentare dintr-o secţie din judeţul Iaşi s-au înregistrat la Facultatea de Chimie, acolo unde sunt amplasate urnele pentru studenţii din campusul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Încă de la orele prânzului se stă la rând la secţia de votare nr 158. Unii studenţi spun că aşteptarea a durat chiar şi mai bine de o oră.

„Pentru schimbare (n.r.-am votat). Pentru sistemul medical, în învăţământ, în toate sistemele, pentru că nu se mai poate. Am aşteptat o oră şi zece minute, destul de mult, se putea şi mai bine, se putea o organizare mai bună”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Maria, una dintre tinerele care a votat la secţia 158.

„Am votat pentru schimbare. Cred că nu ai dreptul să tânjeşti la schimbare dacă nu schimbi în primul rând ceva la tine”, a explicat Raul, un alt student.

„Am votat pentru umătorul preşedinte ce va conduce ţara în următorii 5 ani, 5 ani cruciali pentru a redobândi demnitatea românilor”, a spus un alt tânăr prezent la secţia 158.

„Pentru o Românie mai bună, pentru un viitor mai bun. Suntem tineri, avem viitorul înainte şi sperăm la o schimbare majoră. Merită (n.r.-cât am stat la rând), nu contează, mult, puţin, merită pentru un viitor mai bun”, a spus un student.

La secţia 158 sunt înscrise pe listele permanente 1.402 persoane, însă doar aproape 260 dintre ele s-au prezentat până la această oră la urne. Chiar şi aşa, prezenţa la vot în această secţie depăşeşte 65 de procente, datorită voturilor pe listele suplimentare. Peste 650 de cetăţeni cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea electorală aici pe astfel de liste.

Alte secţii la care îşi pot exercita dreptul la vot cei cu viză de flotant în Iaşi, fie că sunt elevi, fie studenţi au fost deschise în zona campusurilor Universităţilor „Alexandru Ioan Cuza” şi „Ion Ionescu de la Brad”. La secţia de votare de la USAMV „Ion Ionescu de la Brad” au votat pe liste suplimentare peste 470 de persoane, la Colegiul „Negruzzi” mai bine de 500 de cetăţeni cu drept de vot, iar la Liceul „Grigore Moisil” puţin peste 500 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici