VIDEO  Baidu dezvăluie Apollo RT6, taxiul autonom fără volan care va porni la drum în 2023: o călătorie va costa jumătate din cea normală

Compania Baidu a dezvăluit planurile sale pentru o maşină electrică autonomă cu volan detaşabil, marcând un alt pas în cursa rapidă robotaxi a Chinei.

469 afișări
Imaginea articolului Baidu dezvăluie Apollo RT6, taxiul autonom fără volan care va porni la drum în 2023: o călătorie va costa jumătate din cea normală

Baidu dezvăluie Apollo RT6, taxiul autonom fără volan care va porni la drum în 2023: o călătorie va costa jumătate din cea normală

Gigantul tehnologic chinez a dezvăluit Apollo RT6, vehiculul său autonom de generaţia a şasea, la conferinţa sa anuală de joi. Serviciul de călătorie de la Baidu, Apollo Go, este activ în prezent în 10 oraşe din China.

Noul vehicul va fi lansat prin acest program începând de anul viitor. Odată autorizat de autorităţile de reglementare, volanul detaşabil al lui Apollo RT6 poate fi îndepărtat în mod legal, a declarat joi un director al companiei.

Baidu îşi prezintă noul design ca o modalitate de a elibera spaţiu pentru „locuri suplimentare, automate, desktop-uri sau console de jocuri”. Compania a spus că noua sa maşină autonomă a redus drastic costurile de producţie faţă de versiunile anterioare cu aproximativ jumătate.

Reducere masivă de costuri

Potrivit CEO-ului Robin Li, aceste economii vor fi transmise pasagerilor pe măsură ce compania se pregăteşte să introducă maşinile în flota sa actuală de robotaxi din întreaga ţară. „Ne îndreptăm către un viitor în care luarea unui robotaxi va costa jumătate din cea a taxiului de astăzi”, a spus el, într-un comunicat.

„Această reducere masivă a costurilor ne va permite să implementăm zeci de mii de vehicule autonome în toată China”m spune Baidu (BIDU), care investeşte de mult în tehnologia de conducere autonomă pe cea mai mare piaţă de automobile din lume.

În aprilie, compania a anunţat, împreună cu un alt startup chinez, că va începe să permită cetăţenilor din anumite zone să rezerve curse cu taxiul fără nimeni la volan.

Alte companii au prezentat deja vehicule fără volan, inclusiv GM şi Honda, Google şi Mercedes-Benz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici